tirsdag 23. mars 2010

Norge er attraktivt for amerikanske arbeidsinnvandrere

Med en arbeidsløshet på nesten 10 prosent  og ingen utsikt til vesentlig bedring med et første er nå amerikanske medier opptatt av hvor  amerikanerne kan få arbeid utenfor egne landegrenser.

Uncle Sam trenger ikke så mange amerikanere i arbeidslivet lenger. Investopedia.com har derfor foretatt en analyse gjengitt i flere amerikanske medier der land med lav arbeidsløshet deles i tre grupper: Utviklingsland i Asia med sterkt voksende økonomier som for eksempel Kina, små land med en økonomi som i all hovedsak er basert på egne naturressurser som for eksempel Dubai, og velstående europeiske land som Norge, Danmark  og Sveits.

Investopedia konkluderer med land som Norge er å foretrekke fordi land i de to øvrige kategoriene kan vise seg å bli et kultursjokk for de fleste amerikanere.  Deretter anbefaler nettstedet å vurdere politisk og økonomisk stabilitet, samt hvor trygt landet er i forhold til kriminalitet. 

Arbeid innen turisme, finans og råvareproduksjon som for eksempel oljesektoren anbefales for kvalifiserte amerikanere. Investopedia vektlegger dessuten av land som Norge har strenge regler i arbeidslivet som beskytter arbeidstagere.

Den eneste ulempen, ifølge Investopedia, er at det dessverre også kan bli vanskelig å få jobb i land som Norge grunnet strenge regler for arbeidsinnvandring og ansettelser.  Noen stor utvandring tilbake til Europa blir det derfor neppe snakk om for så mange amerikanere selv om Uncle Sam ikke lenger har bruk for dem.