torsdag 25. mars 2010

Pakistanske myndigheter viste liten interesse for norsk bistand

Ingen representanter for Pakistanske myndigheter dukket opp i den norske ambassaden i Islamabad onsdag da Norge ønsket å evaluere 40 års økonomisk bistand til Pakistan.

Møtet var ment å legge premissene for den videre bistanden fra Norge i forhold til de prioriteringer den Pakistanske regjeringen selv har. Ifølge den pakistanske nettavisen Daily Times, hadde den norske ambassaden gjentatte ganger henvendt seg til Pakistan for å få til et møte, ikke minst fordi Pakistan tidligere har kritisert giverland for ikke å ta tilstrekkelig hensyn til landets egen prioriteringer.

FN og private organisasjoner deltok imidlertid på møtet. Norge ambassadør i Pakistan, Robert Kvile, fortalte at Norge yter bistand også i egen interesse. Instabilitet i land som Afganistan og Pakistan vil kunne ha både direkte og indirekte følger for Norge.

Man kan spekulere i om den manglende interesse fra Pakistanske myndigheters side er knyttet til at bistandsmidlene ikke gis direkte til Pakistan.men via internasjonale hjelpeorganisasjoner og institusjoner som Verdensbanken, WHO, Unicef og Unesco. Kvile understreket imidlertid med adresse til Pakistanske myndigheter at kanaliseringen av bistandsmidler ikke måtte oppfattes som en mistillit til Pakistanske myndigheter.