Europeiske og amerikanske investorer reagerer forskjellig i forhold til Israels politikk.
Den økte spenningen i Midt-Østen gir en usikkerhet som investorer ikke liker. The Wall Street Journal har sett på hvilke investorer som nå reagerer på Israels politikk. Men mens enkelte europeiske investorer uttrykker misnøye og bekymring i forhold til Israel ved å redusere sine investeringer der, holder amerikanske investorer på sine investeringer.
Oljefondet i Norge er blant de europeiske investorene som nå trekker seg ut av Elbit Systems. Selskapet leverer blant annet overvåkningsutstyr for Israels kontroversielle mur på Vestbredden. Oljefondets investeringer er i noen grad politisk motivert ut ifra etiske retningslinjer, og en for sterk eksponering mot investeringer i Israel vil bli oppfattet som kontroversiell.
Også USA har pensjonsfond, men siden Israels handlinger den siste tiden ikke er like kontroversielle sett med amerikanske øyne, er det heller ingen planer om å endre på investeringspolitikken overfor Israel. Selv i California, som ofte anses som mer kritisk til Israel, er det ingen planer om endring i policy.
I USA har tradisjonelt investorer ofte tatt et initiativ i forhold til å påvirke utenlandske regjeringer. Land som Sudan og Sør-Afrika har tidligere blitt utsatt for dette. Selv om enkelte sammenligner Israels politikk overfor Palestinerne med apartheid-politikken i Sør-Afrika, er dette en analogi som ikke vinner samme gehør i USA.
En annen grunn til at amerikanske investorer holder på sine Israelske aksjer er at de har gitt en god avkastning siste år sammenlignet med andre aksjer.