Siste kvartal falt Oslo en plass på lista over verdens dyreste byer. Tokyo, Japan, ligger på topp foran Geneve, Sveits.
Rangeringen er basert på levekostnadene i de enkelte byene. Den er laget med tanke på personer som skal tilbringe en lengre periode på et sted, for eksempel forretningsfolk eller studenter. Hver by gis en indeks der New York er brukt som sammenligningsgrunnlag (indeks 100).
Kostnadene ved et bredt utvalg av produkter og tjenester i hver by blir sammenlignet og skal representere kostnadene ved samme levesett i de ulike byene.
Tokyo er som vanlig rangert som verdens dyreste by, ikke minst i forhold til å ha et sted å bo. Tokyo er også fjerde dyrest i forhold til mat -- selv uten å ha sushi på menyen.
Brasil har hatt en positiv økonomisk utvikling de senere årene og dette begynner nå å gi utslag på prisbarometeret. Brasil var for et halvt år siden på 12. plass, men havnet er helt oppe på 3. plass i april.
Australia er blant de få land som har klart seg bra igjennom finanskrisen og Sydney havner på 10. plass, fem plasser opp siden begynnelsen av året.
Oljestaten Dubai sliter med enorme gjeldproblemer etter at overambisiøse luksusprosjekter og har gått fra 9.plass for et halvt år siden til en 26. plass i april.
I den grad det anses som nødvendigheter til livet opphold, topper Oslo topper lista over utgifter til alkohol og tobakk. Oslo er også dyrest på transport. En togbillett i Oslo koster nesten det dobbelte som en togtur i San Francisco med BART (Bay Area Rapid Transit system), byen som ligger på 77. plass på lista. Billandet USA er i ferd med å slå Oslo i priser på kollektivtransport.
Av de skandinaviske land havner København rett bak Oslo, mens Stockholm er helt nede på 85. plass.