Da vulkanutbruddet på Island tvang Stoltenberg til å ”styre Norge” fra sin iPad på sin lange vei tilbake til Norge, ble han selve symbolet på en statsleder og politiker som følger med i tiden.
På maktens høyborg i USA, Captiol Hill, refererer man nå til den såkalte iPad-klubben, amerikanske senatorer som tidlig tok i bruk iPad. Ifølge det politiske nettstedet, Politico, er republikaneren Jeff Flake fra Arizona (bildet) uoffisiell leder i klubben. Han fikk tak i sin iPad den første dagen den var til salgs.
Av samme grunn som skoleelever ikke får bruke sin iPad i klasserommet, får heller ikke amerikanske politikere ta med seg sin kjære iPad i senatet. Men senator Jason Chaffetz fra Utah uttaler til Politico at ”denne dingsen har alt … den er lett, den er portabel, den har tilgang til informasjon. Jeg elsker den.” Med slike uttalelser kan man lure på om iPad er i ferd med å utkonkurrere bilen som amerikanernes kjæreste eie.
For Apple er iPad en økonomisk gullgruve og selskapet klarer ikke å levere produktet fort nok. Før Steve Jobs for noen år siden tok tilbake styringen av Apple var selskapet på konkursens rand, men produkter som iPhone, ITunes, iPod og iPad har igjen gjort selskapet til en meget profitabel milliardbutikk.
Men Apple generelt og iPad spesielt har mye fått kritikk for å låse brukerne til en teknologisk plattform, noe som mange ser på som en trussel mot den ytringsfriheten og tilgjengeligheten som Internett i utgangspunktet representerer. Situasjonen har likhetstrekk med Microsofts forsøk på å tvinge PC-brukere til å bruke selskapets egen nettleser, og Microsoft ble etter hvert dømt til å åpne opp for konkurrenter.
Apple-sjef, Steve Jobs, har derfor neppe noe imot at hans iPad er populær blant amerikanske politikere.