onsdag 5. mai 2010

Flere følger Norges blokkering av nettgambling

Norge og Danmark er blant de land som har de strengeste restriksjoner mot gambling på nettet. Nå ser det ut til at vi får følge av Ungarn som også ønsker å stramme inn.

I Norge er pengespill via private aktører ulovlig og Norge har på trappene ulike tiltak som blant annet hindrer internasjonale spillselskaper muligheter til transaksjoner med norske konti. Hensikten er å hindre spillavhengighet med påfølgende personlige og økonomiske tragedier fordi de pengespill som tilbys privat skal være betydelig mer avhengighetsdannende enn spill fra Norsk Tipping. I tillegg går noe av overskuddet fra Norsk Tipping blant annet til idretten.

Derfor er lotto fra Norsk Tipping mindre farlig enn for eksempel pokerturneringer, noe Petter Northug nylig fikk merke i norsk presse. Så mens Norsk Tipping denne uka søker lotteritilsynet om tillatelse til å delta i et nytt europeisk tall-spill med en toppgevinst på over 700  millioner kroner, er går private aktører i spill-markedet tøffere tider i møte.

Ungarns konservative parti, Fidesz, er tilbake i regjeringskontorene og det spekuleres nå i at partiet ønsker en tilsvarende blokkering at tilgang til private pokerspill fra Internett. Ungarn skattlegger i dag lovlige pokerklubber og pokerturneringer i landet kraftig, noe som har resultert i at spillerne isteden finner veien til pokerturneringer på Internett. Det kan derfor gå mot et rent forbud som i Norge, istedenfor et forsøk på begrensning av virksomheten.