tirsdag 25. mai 2010

Norske utvekslingsstudenter velger attraktive reisemål

Stadig flere norske studenter velger et opphold i utlandet mens de studerer. De fleste velger bort snø og kulde til fordel for varme og eksotiske ”ferieopphold” langt hjemmefra.

Land som Thailand og Australia sammen med Latin-Amerikanske land er populære reisemål for utvekslingsstudenter. USA har alltid vært populært, men de aller fleste reiser ikke til Minnesota for å bo hos fjerne slektninger med norske aner.

Da er California mer å foretrekke. Tilgangen av norske studenter er nå så stor at californierne har problemer med å finne vertsfamilier.

Den lille byen, Sonoma, midt i det meget populære vindistriktet Napa Vallay, trenger nå vertsfamilier for hele 18 norske utvekslingsstudenter. Vakre og økonomisk velstående Sonoma har under 10 000 innbyggere. Nå har lokalavisa, Sonoma News, sett seg nødt til å avertere etter vertsfamilier.

Med vakker natur, og kun en times biltur fra Golden Gate bridge og San Francisco, kan Sonoma tilby et drømmeopphold for unge norske studenter. Vi håper også at de rekker å studere litt under oppholdet.