torsdag 20. mai 2010

Kommersielle muligheter i inkluderende design

Næringsminister Trond Giske åpnet ”Innovasjon for alle” i Oslo på torsdag og oppfordret alle til å utnytte mulighetene som ligger i inkluderende design.

Både kongelige, politiske ledere og representanter for næringslivet var til stede da landets største konferanse innen inkluderende design, ”Innovasjon for alle 2010”, ble åpnet på DogA i Oslo torsdag 20. mai.

Nærings- og handelsminister Trond Giske brukte sin tilmålte tid på konferansen til å utstede en utfordring til norsk næringsliv: – Bedrifter må innse hvilket potensial som ligger i inkluderende design og brukerfokusert innovasjon. Jeg er helt sikker på at inkluderende design kommer til å spille en helt sentral rolle i vårt århundre, sa han.

Konferansen ”Innovasjon for alle 2010” arrangeres av Norsk Designråd og britiske Royal College of Art. Kronprinsesse Mette-Marit, som er Norsk Designråds høye beskytter, er svært opptatt av at fremtidens produkter og tjenester ikke diskriminerer grupper i samfunnet.

– Design gir oss muligheten til å inkludere alle mennesker, med alle slags behov, slik at alle kan ta del i samfunnet. Det er viktig at vi ikke går glipp av denne muligheten, sa kronprinsessen under sin åpningstale.
Hun påpekte at det i Norge bor mennesker av ulik størrelse, form, etnisitet, evner, kjønn og alder.

– Dette er noe både designere og næringslivet må innse. Den menneskesentrerte tilnærmingen som ligger i inkluderende design blir stadig viktigere, og åpner for modig innovasjon, sa kronprinsessen.