mandag 10. mai 2010

Norske Think satser i USA

Nå satses nye 250 millioner kroner på el-bilen Think som skal introduseres på  det  amerikanske markedet mot slutten av året.  

Det norske elbil-eventyret Think har hatt en meget trang fødsel med manglende finansiering og skiftende eiere. Etter en nær døden opplevelse finansielt i fjor  er nå de nye eierne bak Think på offensiven.   I første omgang skal kapitalinnsprøytningen sikre at Think går med løpende overskudd i etablerte markeder i Europa i løpet av året. 

Planen er så å introdusere Think i det amerikanske bilmarkedet imot slutten av året. Målet er, ifølge Reuters,  å selge 500 elbiler i USA mot slutten av året. I dag produseres Think i Finland, men eierne håper å komme i gang med produksjon  i USA i 2011.

Finanskrisen og behovet for å finne alternativt drivstoff som følge av høye oljepriser har gjort elbiler mer populære i USA og spesielt i California. California har de senere år vært en foregangsstat i forhold til reduksjon av avgasser for bil og mer miljøvennlige alternativer. I tillegg er California på randen av konkurs, og el-bilen er nå et attraktivt og ikke minst rimelig alternativ, spesielt i byene.

Think startet som et norsk elbil-eventur, men eies i dag av flere utenlandske selskaper. Største eier etter emisjonen blir selskapet Ener1 som produserer lithium-batterier.