tirsdag 13. juli 2010

Idrettsanlegg i Oslo-skolene rustes opp for 36 millioner

Oslo-skolene har fått tippemidler til opprustning av idrettsanlegg og ni skoler vil nyte godt av bevilgningene.

Rommen (bildet), Bøler, Marienlyst, Frydenberg, Kjelsås, Lysejordet, Fyrstikkalleen og Haugerud har til sammen fått 36,6 millioner kroner til idrettsanlegg.

- Gjennom Idrettsetaten i kommunen søker vi årlig om midler for å ruste opp idrettsanlegg enten inne eller ute. I år er vi spesielt glade for at Haugerudhallen har fått tildelt 7,7 millioner kroner. Dette er den største enkelttildeling i år, forteller konst. adm. direktør Marianne Aasen.

Ny flerbrukshall på den nye skolen i Fyrstikkalleen (F21) har fått 7 millioner kroner. Samme beløp går til den nye flerbrukshallen på Kjelsås hvor hele skolen skal totalrehabiliteres og bygges ut.

Norsk Tipping er underlagt Kultur- og kirkedepartementet og spillemidlene skal bidra til utbygging og rehabilitering av idrettsanlegg for å nå det statlige målet om idrett for alle. Anlegg og områder med mange brukere prioriteres både for uorganiserte og organiserte aktiviteter.

- I 2010 skal Undervisningsbygg dessuten investere over 2 milliarder kroner i skolebyggene i Oslo i form av oppussing, utvidelser og to helt nye skoler som åpnes til høsten. Tippemidlene sørger for at også idrettsaktiviteter for Oslos befolkning blir godt ivaretatt, sier Marianne Aasen.(kilde:Oslo kommune)