torsdag 29. juli 2010

Skatteøkning som finansiering av eldreomsorg

Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde (t.h.), FrP, slakter utspillet om skatteøkning fra Arbeiderpartiets generalsekretær Raymond Johansen (t.v.).

Etterkrigstidens baby-boomere er i ferd med å gå av med pensjon, og belastningen på en yrkesaktive befolkningen blir derfor større for å kunne finansiere  høyere kostnader i eldreomsorgen. Christian Tybring-Gjedde, som er medlem av finanskomiteen, mener Raymond Johansens utspill om å øke skattene for å finansiere eldrebølgen er feilslått politikk.

- Det er meningsløst å øke skattenivået for å oppnå en større statlig inntjening. Vi vet alle at én krone mer i skatt, ikke betyr én krone mer til velferd. Det særnorske skattenivået skyver Norge ut av verdensmarkedet, og kapitaleiere forsvinner. Da forsvinner naturlig nok arbeidsplasser også.

Tybring-Gjedde mener derimot at skattelette er det eneste riktige.

- Vi må legge opp til en mye mer dynamisk skattepolitikk enn dagens regime. Det er selvsagt at dersom vi gir skattelette, vil det gjøre Norge attraktivt i et internasjonalt marked. Dette skaper arbeidsplasser, som igjen gir staten skatteinntekter.