torsdag 1. juli 2010

Statoil velger Aker Solutions til vedlikehold

Aker Solutions er blitt tildelt en rammeavtale for inspeksjon og vedlikehold verdt 730 millioner kroner.

I en pressemelding skriver Aker Solutions at selskapet er tildelt størsteparten av en rammeavtale for inspeksjonstjenester på deres installasjoner offshore og landanlegg i Norge. Kontraktsperioden er for fire år og inkluderer videre opsjoner på opptil fire år. Årlig volum i kontrakten vil variere, men Aker Solutions estimerer typisk årlig kontraktsverdi på NOK 182,5 millioner per år.

Statoil annonserte i dag separate rammeavtaler for inspeksjonstjenester i tilknytning til deres nye fordeling av rammeavtaler for vedlikeholds- og modifikasjonsmarkedet på norsk sokkel. Denne rammekontrakten kommer i tillegg til annen rammekontrakt innen vedlikehold og modifikasjoner tildelt av Statoil denne uken. Aker Solutions viderefører med dette sine inspeksjonstjenester for Statoils offshoreinstallasjoner og landanlegg i Norge.

- Inspeksjon er en viktig del av vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomheten. Vi har bygd oss opp en sterk konkurransekraft innen inspeksjon og vedlikehold gjennom lang erfaring, god gjennomføringsevne og satsing på ny teknologi. Vi ser på denne kontraktstildelingen som en bekreftelse på vår vedvarende og forutsigbare gjennomføringsevne, sier Stian Vemmestad (bildet), direktør for vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomheten (MMO) i Aker Solutions.

Rammeavtalen vil omfatte driftsinspeksjon på elleve av Statoils offshore olje- og gassanlegg; Statfjord A, B og C, Gullfaks A, B og C, Kristin, Åsgard A og B, Heidrun og Njord, samt tre av deres faste landanlegg i Norge; Mongstad, Kollsnes og Sture. Typisk arbeidsomfang vil inkludere årlige inspeksjonsprogrammer og
detaljert planlegging og utføring av inspeksjon av statisk prosessutstyr og struktur slik som rør, ventiler, trykkbeholdere og tanker for prosess-, utility- og drillinganlegg.

Kontrakten vil bli ledet ut fra Bergen, mens ingeniørtjenester i tilknytning til inspeksjon vil bli utført ut fra Aker Solutions sine lokasjoner i Stavanger, Bergen, Mongstad og Trondheim. Dette inkluderer arbeid for rundt 180 ansatte. Forberedende arbeid vil starte umiddelbart.