onsdag 28. juli 2010

Norsk sjømat blir stadig mer populære i USA

”Det flyvende kulinariske sirkus” bestående av fire norske kjøkkensjefer har tatt USA med storm.

Norsk sjømat er favoritten til kjøkkensjefer på grunn av både kvalitet og smak. Tidligere tiders straffetoll og tvilsomme beskyldninger mot norsk fisk fra amerikanske forskere tilhører fortiden og amerikanerne etterspør i stadig større grad norsk sjømat.

Trond Svengård er med i det flyvende kulinariske sirkuset og sier til PerishableNews.com at forklaringen på kvaliteten ligger i at Norge har det kaldeste vannet i verden. Dette gir det beste grunnlaget for høsting av sjømat. Nordmenn har lært å forvalte kystens ressurser, og har en tradisjon og kultur som verdsetter kvalitetsvarer.

- Norge har en unik stilling med nærhet til ressursene og reltivt kort avstand til markedene, uttaler Børge Grønbech i Eksportutvalget for fisk til det amerikanske nettstedet.

Det er over 150 land som nå importerer norsk sjømat, så eksportfremmende tiltak som dette begynner å gi resultater.Norsk eksport av sjømat til USA har vokst kraftig det siste året, og mest populære er den norske laksen. Dette skyldes ikke minst at den japanske retten sushi blir stadig mer populær ogsp utenfor Asia, og norsk laks har en uovertruffen smak og kvalitet året rundt.

Trond Svendgard roper at Sarah Ferguson, Sheiker i Dubai, kongelige in Malaysia er blant de célèbre gjestene som elsker norsk sjømat.  The Flying Culinary Circus, har tilbredt norsk sjømat under NRJ Music Awards i Cannes, AHA siste verdensturne og for Guns and Roses.