onsdag 14. juli 2010

Problemer og villedende markedsføring av iPhone4

Apple er i trøbbel med en dårlig fungerende iPhone4 og her i Norge varsler Forbrukerombudet tiltak mot Ludo Stores markedsføring av iPhone4.

Det var store forventninger i markede til Apples iPhone4 og telefonenble i utgangspunktet godt mottatt.  Nå viser det seg at iPhone4 har problemer med dårlig antenner og det amerikanske forbrukerrådetanbefaler ikke lenger  folk å kjøpe telefonen.

Her i Norge er det forbrukerombudet som håndhever markedsføringsloven, og de har i et brev til bergenselskapet Ludo Store AS varslet tiltak om de ikke endrer sin villedene markedsføring av iPhone 4 med en gang.

Det ombudet reagerer på er manglende opplysning om at MicroSim er nærmest umulig å oppdrive i Norge. De krever at dette blir tatt med i markedsføringen av produktene på nettbutikkene ludomegastore og ludostore Kjøperne skal også få denne informasjonen på kundetelefonen til selskapet.

Hvis man har kjøpt iPhone 4 av selskapet, og man ikke har fått de nødevndige opplysningene, vil man ha rett på pengene tilbake hvis ikke selskapet på en annen måte ordner opp. Forbrukerrådet kan megle i saken, og saken kan behandles i Forbrukertvistutvalget om man ikke kommer til enighet med Ludo Store AS