tirsdag 20. juli 2010

Knalltall for Proact

Lagringsspesialistene i Proact har omsatt for godt over en halv milliard kroner så langt i år, med vekst både i omsetning og resultat.

Perioden april-juni ble det sterkeste andre kvartal i selskapets 16 års lange historie.

– Vi har en overordnet målsetning om å vokse dobbelt som raskt som markedet for øvrig, noe vi gjør til gangs. I løpet av noen år skal Proact være en etablert aktør i hele Nord-Europa, sier Eirik Pedersen (bildet), salgs- og markedsdirektør i Proact IT Norge.

Ifølge analysebyrået IDC sank det globale lagringsmarkedet med 0,9 prosent i 2009, mens Proact ifølge selskapets egen årsrapport økte både omsetning og resultat med hele 20 prosent. I år forventer analytikerne en beskjeden internasjonal vekst på 1,5 prosent, mens Proact så langt i år har bygget videre på den sterke 2009-veksten med ytterligere 9 prosent høyere omsetning og en økning i resultat før skatt på 13 prosent.

– Vi fortsetter å tjene godt i usikre økonomiske tider. Mange bedrifter ønsker effektivisering og kostnadsbesparelser, og bruker spesialister som Proact for å få mest mulig ut av hver krone de bruker på teknologi. Tradisjonelt sett øker it-investeringer enda mer i andre halvår, og vi ser positivt på utviklingen og våre forventninger til året som helhet, sier Pedersen.

I årets andre kvartal skrudde Proact opp tempoet ytterligere, og oppnådde en omsetningsvekst på 12 prosent og en resultatvekst på 14 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. I Norge ble omsetningen 64 millioner kroner, dette er det beste andrekvartal selskapet har levert noensinne. Totalt omsatte Proact for 120 millioner kroner i Norge i første halvår.

Den største veksten i konsernet denne gangen kommer i Finland og Nederland. Selskapets finske virksomhet har økt halvårsomsetningen fra 77 til 132 millioner kroner, mens den relativt ferske satsingen i Nederland har nær doblet omsetningen. Totalt oppnådde Proact en omsetning på 571 millioner kroner i første halvår. 

En rekke store kontrakter har kommet på plass i løpet av andre kvartal i år. I Norge har Proact tegnet avtaler med blant andre universitetet NTNU, A-pressen, Østfold Energi, Statoil, Sogn og Fjordane Energi, KPMG, ConocoPhillips og Telenor. Utenfor landets grenser har selskapet fått flere velkjente bedrifter på kundelisten, blant andre Vattenfall, Telia og Fazer.