lørdag 10. juli 2010

Norge deltar på Expo 2012 I Sør Korea

Etter en vellykket deltagelse på Expo 2010 i Shanghai, satser nå regjeringen på deltagelse i neste verdensutstilling om to år i Sør Korea.

Nærings- og handelsminister Trond Giske ønsker å profilere Norge i Sør-Korea og for resten av verden ved deltakelse på EXPO 2012.  Tema for utstillingen er ”The Living Ocean and Coast, Diversity of Resources and Sustainable Activities”. Norge og Sør Korea er allerede viktige handlespartnere, ikke minst innen skipsbyggingsindustrien.

-Verdensutstillingen i Yesou setter søkelyset på bærekraftig ressursforvaltning av kyst og hav. Tematisk er utstillingen svært relevant for norske satsingsområder. Vi er en kystnasjon og en sjøfartsnasjon, og har mye å vise frem på disse områdene. Norske bedrifter har allerede leveranser av utstyr og tjenester til verft i Sør-Korea, som jo er et av verdens fremste skipsbyggingsland. Samtidig har vi også har masse å lære av andre nasjoner, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Hoegh Autoliners, Wilh. Wilhelmsen, Det Norske Veritas og Kongsberggruppen har allerede besluttet å delta aktivt i prosjektet.

-De har garantert for halve budsjettet til Norges deltakelse. Dette er bedrifter som er i verdensklasse på sine felt, og jeg er svært glad for at de har vært så aktive når det gjelder norsk deltakelse på EXPO 2012. Det gjør norske bedrifter synlige i et svært spennende marked. Sør-Korea er verdens 13. største økonomi og et viktig samarbeidsland for norsk næringsliv. Landet er dessuten Norges nest viktigste handelspartner i Asia etter Kina. Jeg håper flere bedrifter også ønsker å delta i prosjektet, sier Giske.

Verdensutstillingen i Yesou, Sør-Korea, arrangeres i tidsrommet 12. mai - 12. august 2012.