lørdag 31. juli 2010

Arizona vil stoppe ulovlig innvandring

Arizonas  guvernør, Jan Brewer (bildet),  ønsker at politiet skal kunne kreve dokumentasjon på lovlig opphold, og noen vil kaste ut barn av ulovlige innvandrere.

Mens president Obama og hans stab mener innvandring er et føderalt anliggende, har Arizona fått nok og går sien egne veier. Men flertallet i Arizona mener overvåkningen som det føderale politiet har av de uoversiktlige grenseområdene er for dårlig og har derfor tatt saken i egne hender. Borgervern-grupper har derfor i flere år patruljert grensen mot Mexico for å stoppe de som forsøker å komme seg over grensen ulovlig.

Arizonas republikanske guvernør, Jan Brewer, vil nå ha igjennom et lovforslag som gjør at politiet kan stoppe folk og be om dokumentasjon på man oppholder seg lovlig i USA. Dersom du stoppes av politiet langs veien i Arizona, vil politiet sjekke ditt kriminelle rulleblad og om du har lovlig opphold. I byen Phoenix har sheriff Joe Arpaios men stoppet og arrestert 932 personer siden mars 2008. Det viste seg at 708 av disse var I USA ulovlig. 

Lovforslaget ble avvist av domstolene, men guvernøren gir seg ikke og har anket. Republikaneren Russel Pearce ønsker å gå enda lenger og har foreslått at barn av ulovlige innvandrer også skal kastes ut.

I nabostaten California som også har grense til Mexico og et betydelig antall immigranter fra Mexico, er stemningen også i ferd med å endre seg i favør av tilsvarende tiltak. En av grunnene er statens dårlige økonomi. Når økonomien er god trenger California de ulovlige innvandrerne fordi de tar de jobbene amerikanerne ikke vil ta selv og til lavere lønn, men i trangere tider vil amerikanerne ha disse jobbene selv.