fredag 2. juli 2010

Moderat vekst i IT-budjettene i år

Analyseselskapet, Gartner Group, spår at IT-budsjettene vil vokse med 3.9 prosent i år.

Utviklingen i IT-bransjen sees ofte på som en indikator på forestående oppturer og nedturer i økonomien. Skal vi tro estimatene fra Gartner Group, vil derfor verdensøkonomien gradvis forbedre seg i 2010 ettersom selskapene igjen begynner å bruke mer penger på IT.

Det opprinnelige estimatet var en økning på 5.3 prosent, men på grunna lånekrisen i Europa er nå estimatene blitt justert ned.

- Den europeiske lånekrisen har konsekvenser for utsiktene til IT-investeringer, sier visepresident i Gratner Group, Richard Gordon (bildet). I løpet av andre kvartal styrket dollaren har styrket seg mot euroen, og det er sannsynlig at denne trenden vil fortsette i andre halvdel av 2010, noe som reduserer dollar-baserte estimater på IT-investeringer.

- Langsiktige investeringer innen den offentlige sektor vil være begrenset så lenge regjeringer i Europa forsøker å få budsjettunderskudd under kontroll de neste fem årene, for deretter å redusere gjelde de neste ti årene, uttaler Gordon. Aktivitetene i privat sektor vil sannsynligvis også bli redusert som følge av at leverandører til offentlig sektor rammes. En effektiv policy for å stimulerer til investeringer, spesielt innen IT er avgjørende for utviklingen.

Gartner Group tror først og fremt økningen vil komme i maskinvare, mens økningen innen programvare, IT-tjenester og telekommunikasjon blir mer moderat.