fredag 25. juni 2010

Flest med høyhastighets bredbånd i Sverige

Ny statistikk viser at det er flest med høyhastighets bredbånd i Sverige, mens Danmark har flest bredbåndsbrukere pr. innbygger.

Grunnen til at det er flere med høyhastighets bredbånd (over 10 Mbps) i Sverige er at landet har en mer omfattende utbygging av fiberoptiske nett. Mens 16 prosent bruker fiberoptiske nett i Sverige er tallet 10 prosent for Norge.


I Norge har utbygging av høyhastighets bredbånd vært en viktig politisk sak, spesielt for Senterpartiet. Utbyggingen vil kunne sikre høyere sysselsetting og bedre de økonomiske rammevilkårene for distriktene ved at det blir mindre viktig å bo sentralt for å kunne utføre et arbeid.
 
Sverige ligger også foran oss i datamengde sent fra mobilbrukere, og Danmark ligger bare på halvparten av nivået til Sverige. Danskene bruker SMS mer enn de andre nordiske landene.    

Til tross for at Sverige har kommet lengst i høyhastighets bredbånd er også Sverige det landet der flest fortsatt benytter en fasttelefon. Halvparten av alle svenske husstander har dette, mens det bare er en av fire med fasttelefon i Finland.