torsdag 3. juni 2010

Norsk Israel-boikott vekker reaksjoner i Israel

Israelske medier har fått med seg den nesten unisont sterke fordømmelsen i Norge av aksjonene mot nødhjelpskonvoien.

Israelske Ynetnews.com gjengir en undersøkelse gjort av inFact under overskriften ”40% av nordmenn: Forby Israelske produkter”. Ifølge undersøkelsen boikottet 9.5 prosent allerede produkter fra Israel, mens 33.5 kunne tenke seg å gjøre det.

Norsk boikott av Israelske produkter utgjør ingen potensiell tapsbombe for Israelske selskaper, og kommentarene er da også rettet mot de politiske holdninger som en økonomisk boikott representerer. 

Kommentarene til artikkelen fra Israel-vennlige lesere er uvanlig krasse overfor nordmenn. ”Greit, boikott Norge”, skriver Ralph Levy fra USA. Ifølge ”Mongo” fra Paris er det muslimske qusilinger som utgjør de 9,5 prosent som allerede boikotter Israelske produkter (antallet muslimer i Norge utgjør 3-4 prosent av befolkningen). Andre innsendere karakteriserer nordmenn og vår intelligens på en måte som vi velger å ikke gjengi her.

Brian Cohen, mener vi nordmenn er skyld i det hele. Han mener nordmenn ble lurt av palestinerne til å tro at de ønsket fred, og refererer til Oslo-avtalen. Den resulterte, ifølge Cohen, til den andre intifadaen og borgerkrigen mellom Fatah og Hamas. Nå er vi i ferd med å runde av vårt bidrag med å støtte islamske fanatikere som er i ferd med å ta over vårt eget land. – De idiotiske nordmennene graver sin egen grav. Alt ifølge herr Cohen.

Argumentasjonen er ikke ukjent blant mer ekstreme krefter i Norge og den viser samtidig hvilke utfordringer som ligger i å skape fred i Midt-Østen med den høyre-dominerte koallisjonsregjeringen som Benjamin Netanyahu leder.