torsdag 17. juni 2010

Universitetet i Bergen får millioner fra BKK

Kraftselskapet BKK og Universitetet i Bergen har inngått en samarbeidsavtale om forskning, utdanning og formidling. 

Samarbeidet skal videreutvikle Vestlandet som et faglig tyngdepunkt innen fornybar energi og ny teknologi.


Konsernsjef Atle Neteland (t.v.på bildet) håper samarbeidet med UiB vil gi BKK høyt kvalifiserte medarbeidere i årene som kommer. Neteland og rektor Sigmund Grønmo signerte samarbeidsavtalen torsdag kveld.
(Foto: Guri Gunnes Oppegård).

- Dette er en viktig avtale som har som mål å bygge opp et langsiktig samarbeid mellom universitetet og BKK, sier rektor ved Universitetet i Bergen, Sigmund Grønmo.

Samarbeidet er et resultat av felles ønske om å stimulere til prosjekter innen forskning, videreutvikling av utdanningstilbud og formidling innenfor energifeltet.

BKK er en av Norges viktigste aktører i kraftmarkedet. Konsernsjef Atle Neteland ser fram til å samarbeide tettere med Universitetet i Bergen.

- Avtalen bidrar til å løfte kompetansen innen fornybar energi på Vestlandet, og det er viktig både for universitetet, BKK, næringslivet for øvrig og regionen, sier Neteland.

Konsernsjef Atle Neteland og rektor Sigmund Grønnmo undertegner torsdag ettermiddag avtalen som er verdt to millioner kroner hvert år de fire neste årene, totalt åtte millioner kroner. Etter det kan avtalen fornyes for ett år av gangen.

- Avtalen er utformet med respekt for forskningens uavhengighet og våre to organisasjoners ulike mål og funksjoner, sier Grønmo og Neteland, som mener at modellen viser potensialet i godt samarbeid mellom Universitetet og omverden.

Utdanning er også en viktig del av avtalen. De to partene skal samarbeide om master- og doktor gradsutdanninger.

Bergen museum omfattes også av avtalen, og historisk kunnskap om energi og energirelaterte virksomheter skal formidles til de besøkende.

En styringskomité med tre representanter fra hver av partene skal etableres. Komiteen skal være ansvarlig for hvordan midlene skal brukes. I første omgang er det forskningsmiljøer innen Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet og Det samfun nsvitenskapelige fakultet som er de mest aktuelle deltagere i prosjektet, men avtalen åpner også for bredere samarbeid.