tirsdag 1. juni 2010

Norske bankkort sperres for nettgambling

Fra 1. juni ble norske banker pålagt å sperre transaksjoner knyttet til pengespill på nettet.

Personer med norske bankkonti og kredittkort kan ikke lenger overføre penger til utenlandske spillselskaper. Hensikten er å begrense ulovlige og avhengighetsskapende pengespill i Norge. Spill fra Norsk Tipping og Rikstoto anses som ikke tilstrekkelig avhengighetsskapende til å forbys.

Den norske stat tjener milliarder hvis norske gamblere ikke bruker internasjonale spillselskaper, og få tror at lovendringen kun skal hindre spillavhengighet og ulovligheter. 

De internasjonale spillselskapene er i harnisk over lovendringen som i deres øyne betyr at Norge favoriserer sin eget tilnærmede monopol for spillvirksomhet. Dessuten krever de fleste pengespillene nordmenn bruker en lisens fra EU, noe som sikrer at spillene følger spillereglene.

Men siden spillselskapene har for lengst fått med seg denne regelen, og har informert sine kunder om hvordan de nå kan fortsette å spille.  

Norske spiller anbefales å benytte et betalingsmellomledd slik at pengene ikke overføres direkte til spillselskapene men til elektroniske bankformidlingstjenester som Paypal. Dermed kan gamblere fra Norge fortsette som før ved å omgå lovverket. De færreste tror derfor på en økonomisk opptur for Norsk Tipping og Rikstoto som følge av lovendringen.