torsdag 24. juni 2010

Redd Barna og UNICEF ber næringslivet ta ansvar

Barns rettigheter er ikke godt nok beskyttet i forhold til barnearbeid, markedsføring mot barn og skadelige produkter.

Det finnes i dag ingen klare regler som næringslivet kan følge for å ta hensyn til barns rettigheter. Derfor går Redd Barna, UNICEF og UN Global Compact sammen om å utvikle nye retningslinjer overfor næringslivet i forhold til barns rettigheter.

I dette globale initiativet inviteres bedrifter til aktivt å delta i arbeidet med å definere disse retningslinjene.

- Å beskytte barns rettigheter er et globalt ansvar som krever engasjement fra oss alle, i alle sektorer. Dette nye samarbeidet vil hjelpe oss med å etablere klare retningslinjer for bedrifter, slik at de kan bidra i en global innsats for å gjøre verden et bedre sted for alle barn og spesielt for de mest sårbare barna, sier generalsekretær Kjersti Fløgstad i UNICEF Norge.

Initiativtakerne henvender seg spesielt til konsernledelsen i de store selskapene.

- Store multinasjonale selskaper, som i mange fattige land har stor makt og innflytelse, må gå foran som et godt eksempel, sier generalsekretær i Redd Barna Tove R. Wang.

- Næringslivet har et særskilt ansvarfor å ivareta barns rettigheter. Bedrifter må for eksempel sørge for at barn arbeider under forsvarlige forhold og sikre at barn får en utdannelse ved siden av arbeidet, sier generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang. (kilde: Redd Barna)